#18 Snađi se

Na slici je naš generator dima po ceni u setu od 90-120 eura

Idealno vreme u životu ne postoji. Znate ono kada Vas sretne neko stariji pa te pita koju i kada završavaš školu, jesi oženjen ili udata, jel imaš decu… i na kraju njegova ili njena potvrda sad ti je vreme za to ili to…

Za pokretanje posla i za zaradu od čega ćeš da živiš nema čekanja. Svako od nas se našao u nekoj situaciji u životu koja mu je promenila život i kada je morao da krene da radi odmah nešto. Meni je taj trenutak došao kada sam dobio dete. Ne kada sam se verio tj. oženio nego kada mi je došlo dete kao poklon.

Hteo sam odmah nešto da radim ali nisam znao šta, do tada sam ČEKAO DA MI SE ISPUNE PLANOVI KOJE SAM ZACRTAO. Naravno takvi planovi Vam se neće nikada ispuniti niti ćete imati sve idealno pripremljeno kako ste zamišljali za početak posla.

Već sam pisao da sam imao tradicionalnu pušnicu neplanski sazidanu za mene i uopšte nije ispunjavala moje prohteve. Nisam mogao više da čekam nego sam odmah krenuo da je prilagođavam kako mi odgovara.

Ribu i meso sam hteo da stavljam na žice – rešetke, a ne da kačim na kukice kako ne bi padale na pod pušnice, a nisam imao para da kupim pravljene profesionalne žice od prohroma-inoxa koje bih stavio u pušnicu – bile su skupe tada za mene je to bila nedostižna količine para !

A imao sam veliku želju da započnem nešto da radim….i stalno sam razmišljao kako….

Volim da pričam sa svima i nije mi problem da ostvarim komunikaciju skoro sa svakom osobom jer SMATRAM DA OD SVAKOG MOŽE NEŠTO DA SE NAUČI. Jednom sam tako naleteo na cigane koji su vukli neko gvožđe na otpad. Pitam ih “ljudi jel ima nekih žica kao za roštilj  na nekom otpadu, a da mogu da se koriste za stavljanje mesa ili ribe i da nisu skupe ali moraju da budu od  inoxa.“

Kad jedan mali ciga iz gomile kaže “gazda ja ću ti donesem iz šporeta koji se bacaju na otpad, oni svi imaju inox žice koje niko neće na otpad da plati. Tanke su i nisu teške , kažu ne vrede ništa nisu gvoždže, a ja znam da su od inox ne vata ih magnet će daš neki dinar ću ti donesem sve“.

I ja dobijem dvadeset žica od prohroma iz bačenih šporeta od inoxa koje teoretski nisam mogao nikako da kupim, i to za 10 eura i krenem u biznis inicijalno sa 10 eura ulaganja u dodatnu opremu.

Nikada ne klonite duhom i stalno razmišljajte kako da dođete do nečega jer to što Vama treba neko može da Vam da ili pokloni samo se malo potrudite ili setite ko može da Vam pomogne.

Ne mora sve u životu da bude savršeno da bi bilo zadovoljavajuće i uspešno, a naravno stvari menjajte u hodu kako Vam se otvaraju mogućnosti.

Naši uređaji na primer nisu skupi i možete odmah da krenete u biznis sa par stotina eura uz malo truda i nisu Vam potrebne svemirske mašine za početak ili razvijanje posla. A i za kasnije ćemo videti zajedno da Vam pomognemo !

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *