#19 PRODAJTE SEBE

Svako ko je bar nekada planirao da započne neki posao verovatno mu je prva misao bila šta bih mogao da radim, koji proizvod da prodajem? Ljudi skoro uvek razmišljaju, kad započinju neki posao, kog proizvoda nema na tržištu i šta je to što bi kupci kupovali, a čega nema.

Moje mišljenje je da svaki čovek, nije bez razloga rođen na ovoj planeti, i ima sigurno bar jedan talenat za neki posao. Svako od nas ima afinitete za nešto, a neke druge stvari mu ne odgovaraju. Iskustvo koje se javlja sa godinama takođe je činilac u poslu i sam čovek tada dobija na kvalitetu razmišljanja i odluka za koji posao jeste ili nije.

Zajedničko je to da svako od nas treba da razmišlja KAKO DA PRODATE SEBE.

Kad kažem da prodate sebe ne mislim u onom banalnom smislu kako da “upadnete u neku stranku” i da radite sve što vam kažu. Ne daj Bože da morate ili hoćete, pogotovu žene, da želite tako da napredujete što morate da se dopadnete, na neki način, nekom da vam da posao u javnoj službi. Mada je i to vrsta prodaje danas dosta raširena ali ne pričamo sada o njoj u ovom poslovnom segmentu iako je dosta zastupljena. To je po meni linija manjeg otpora i ne može svako da izdrži te stvari i ostane normalan, bar ja tako mislim možda grešim…

Kada kažem da prodate sebe mislim da istaknete svoju individualnost pamet, šarm, lepotu i sve ostalo kroz vašu uslugu ili proizvod čime god da se bavite. Svako od vas koji čitate je sigurno dobio pohvalu od nekog drugog koji mu se divi jer je naprimer analitičan, čist, snalažljiv, pažljiv kad sluša sagovornika… To su naše osobine koje su drugi primetili, čim su nam rekli, znači da su istinite pogotovu ako ih ponove više različitih osoba. Treba igrati na te osobine i kada započinjete posao one bi trebale da budu u prvom planu.

Koliko ste puta kupili proizvod koji se izdvojio detaljima pakovanja ili nalepnice u odnosu na druge iste proizvode. Verovatno je osoba koja je osmišljavala taj proizvod htela da baci akcenat baš na taj aspekt poslovanja, dizajn i izgled jer je tu dobra. Ta njena osobina je preovladala i u Vašem razmišljanju da pružite ruku i da kupite baš taj proizvod. Neko se odlučuje da plati intelektualnu uslugu jer je neka osoba u razgovoru ostavila utisak da poznaje materiju i da će Vam pomoći u rešavanju problema profesor, advokat, lekar…

Radite na tim osobinama i kroz proizvode ili usluge koje nudite “pojačajte” baš te karakteristike na svoje proizvode ili usluge kako bi se izdvojili iz mase.

Nekada, dok sam samo profesionalno dimio meso i ribu, jedino sam ja tada koristio žice – rešetke za stavljanje proizvoda jer mi je tako više odgovaralo. Više sam mogao da stavim mesa za dimljenje na žice, nisam se bojao da će se otkačiti sa kukice i pasti i krajnji proizvod je imao lepe linije na sebi koje su ga isticale da izgleda još lepše u tanjiru uz ukus koji je standardno uvek savršen.

I naši uređaji Vam takođe pomažu da istaknete sve najbolje osobine i Vas kao osobe i Vaših proizvoda jer vam pružaju hiljade kombinacija.Kroz izradu uređaja sam i sam hteo da u njih pretočim sve svoje osobine i iskustvo koje imam. Da nije bilo vas koji ste zainteresovani ne bi bilo ni mojih uređaja u ponudi. Trudite se da i Vi radite tako i uspeh će sigurno vremenom doći kao što je došao i kod mene. Ako sam mogao ja da uspem u nečemu onda sigurno može svako, naravno svako u svojoj oblasti koja ga interesuje !

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *