#27 Zdrava medicinska pušnica

Mnogo puta u životu su mi rekli da neka stvar nije moguća. Gde to može? Od kud ti sad pa to? Šta ima uvek ti nešto posebno da izmišljaš? Šta ti si nešto specijalan, kao neki si pronalazač, da nisi možda Tesla?

Ljudi jednostavno ne vole promene. Vole da rade stvari na stari poznati način kako je to nekada bilo. Bilo kakva promena izaziva nelagodu, nesigurnost ili razdražljivost. Opet sa druge strane moje razmišljanje je da samo konstatno menjanje može da donese neki boljitak kao i neki način da dosadašnje stvari radimo na lakši način.

Tako sam i ja zamislio moje pušnice da budu zdrave i medicinski priznate. Gde može pušnica da bude zdrava a da iz nje izlaze ukusni proizvodi , to su mi skoro svi rekli. Šta bi trebalo da ima pušnica da bude zdrava?

Prvo materijal od koga se pravi mora da bude bezbedan i da se lako održava. Jedini pravi materijal postojan sa totalnom mogućnošću da se održava čistim je prohrom ili inox. Medicinski priznat, idealan za korišćenje u proizvodnji hrane i veoma zahvalan za rad. Sve uređaje koje prodajem su pravljeni od skoro 100% inoxa i to im omogućava da večno traju. Možda je pretenciozno i malo je glupo što ću ovo reći ali materijal je takav da će svaki uređaj nadživeti svog vlasnika i moći će da ih koriste svi potomci i deca još dugo. Znači prvi zadatak sam ispunio.

Drugo je dimljenje i po formuli nastaje i vrši se u pušnici sagorevanjem drveta. U klasičnoj pušnici se dim pravi loženjem drveta koje pored temperature pravi i dim. U tom klasičnom slučaju da bi vatra gorela potreban je kiseonik koji potpomaže sagorevanje drveta i pravi produkte sagorevanja pored dima i pepeo i ugljen monoksid. Pepeo i ugljen monoksid su štetni i manje su dobri za meso, ribu, sir. Da bih to izbegao napravio sam pušnicu koja temperaturu u komori pravi grejačem sa termostatom i na taj način Vi najzdravije moguće sušite meso. Veliki broj mojih kupaca čak samo suši meso na grejaču i ne koristi proces dimljenja jer im je tako zdravije. Ukoliko ipak hoćete i da dimite, to radite tako što na grejač stavljate sud sa čistom bukovom piljevinom koja se odmah pretvara u fini dim.

U našim uređajima nema katrana, nema pepela, otvorenog plamena vatre koje uzima kiseonik a pravi loš ugljen monoksid a dimljenje radite na najzdraviji mogući način. Zato garantujem da su naši uređaji idealni za kontrolu spremanje hrane i da iz njih izlaze samo zdravi proizvodi. To dokazuju i naši uređajii za koje najveći gastronomski znalci i kuvari kažu da su najbolji mogući i po funcionalnosti jer sve parametre lako kontrolišete , ukus je perfektan a proizvod po želji osušen i odimljen. Hvala im na tome!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *