#1 Šta radiš?

Skoro svakog dana vidim film kako se sreću  dve osobe na ulici koje se nisu dugo videle i gotovo u glas uz oduševljenje jedna drugoj kažu skoro uvek: “ „Gde si čoveče, šta radiš?“

Da li ih uvek stvarno zanima šta radiš ili je to samo onako šta radiš? Budi iskren, skoro svakog baš interesuje tačno šta radi ova druga osoba, naravno pored svega ostalog… i kako je stara majka?

A ja opet uvek isto… nikako  da nađem vremena  da pišem, a toliko toga imam da kažem. Imam previše posla… onog koji radim  i od koga živim. Pravo je pitanje da li čovek ima previše posla kada dobro radi ili kada nije dobro organizovan. Verovatno je istina i jedno i drugo. Koliko radite i da li Vam je to isplativo, da li ste zadovoljni poslom, životom? Da li je zadovoljan onaj čovek koji uspešno radi i zarađuje dosta ili je zadovoljan onaj  koji radi koliko misli da mu treba? Po meni sve zavisi od toga kakva ste osoba i šta Vas čini srećnim. Moj otac je govorio da ne možeš da radiš više nego što radiš nego možeš samo pametnije. Govorio je i da svako može da radi za male pare ili jeftino a samo retki  za velike. Nekada mi je to bilo čudno i bez logike, nisam o tome puno razmišljao ali sada sve više te rečenice i ja koristim jer su se u mom slučaju pokazale istinitim i životnim.

Ovaj blog sam zamislio kako bih pomogao onima koji smatraju da im treba pomoć u pokretanju ili razvijanju poslovanja. Nisam predavač, life coach, master konsaltinga nego sam osoba koja se opekla više puta i pravila i male i velike  greške u poslovanju. Znate ono kad kažu skoro uvek Tramp je više puta bankrotirao da bi tek iz ntog puta uspeo, e taj sam slučaj. Sve greške želim da podelim sa Vama kako bi ste možda razmislili o njima. Naravno kao i Vi i ja sam sam mislio šta ko meni ima da objašnjava kako treba da se radi, ja već znam šta treba da se radi samo da imam više para ili sreće ili bar da mi je neki rodjak neko… Na kraju je samo bitno  da čovek veruje u ono što radi. Jeste bitno da se radi i zarađuje ali je najbitnije  da čovek ubedi prvo sebe da je to moguće. Kada sebe ubediš da si uspeo i da veruješ  u to što radiš  to će onda videti i svi drugi. Izgleda lako, a nije ni teško samo ako veruješ!

Čitaj dalje interesantno tek sledi…

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *