#11 Može ali neće

Ovo je jedna obična rečenica koja me je pratila kroz ceo moj život . Još kao školarac kada je majka dolazila sa roditeljskog kući i kada je trebala da kaže šta je razredni starešina rekao za mene to je bilo uvek to isto izgovoreno, istim intenzitetom i veoma kratko

„Goran može ali neće“

Uvek sam razmišljao šta je to što sve te ljude oko mene navodi da imaju svi to isto mišljenje o meni. Da li je to stvarno tako da imam neki neiskorišćeni kapacitet da ljude pokrećem na neke akcije, ali neću… ili možda sebe da pokažem u boljem svetlu ali je verovatno to tako i bilo. Nisam bio zainteresovan da drugima pokažem da mogu da ispunim njihova očekivanja, nadanja i želje jednostavno nije me preterano interesovalo da ispunim tuđa očekivanja.

Suština je da sam se uvek samo trudio da zadovoljim svoja očekivanja, a ne tuđa koliko god oni mislili da je baš to dobro za mene misleći na ono da imam bolje ocene, da me više vole, poštuju, cene. Smatrao sam da to nije bitno i da baš to što je to svim drugima neka bitna stvar meni nikada nije bila relevantna.

Moja očekivanja nikada nisu bila i očekivanja drugih ljudi, jednostavno takva su verovatno moja merila. I danas u ljudima vidim tu razočaranost kako to da nemam želje da kupim noviji auto, da idem u skuplje odmaralište…. jednostavno to me ne ispunjava.Više me ispunjava da ulažem u uređaje ,nove materijale da ih testiram i tragam ….i da moji kupci i ljudi oko mene budu zadovoljni.

Novac po meni dolazi kao nagrada nekog rada i nikada nije bio moj prevashodni cilj.

Svako ima svoj stav a moj je da se trudite da i Vi znate šta hoćete a šta nećete jer je to Vaš život Vaša odluka.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *