#12 Nenametljivi Supermen

Moj kum je Supermen i zove se Aleksandar. Da stvarno to mislim, a i on to zna. Supermen je za mnoge stvari ne samo kada se bori sa zlim protivnikom iz svakodnevnog životnog filma nego onako baš za sve nedaće u kojima sam se nalazio, a i on sam. Vodi najbolju agenciju za uspeh na internetu zahvaljujući kojoj sam i sam uspeo i postao poznat i zove se  https://www.neparno10.com

 Upoznao sam ga prvi put u srednjoj skoli Gimnaziji, kao druga iz razreda i kao i svi drugi drugovi bio je isti. Na prvi pogled isti kao i drugi ali je onda jedna situacija promenila sve. Dolazimo u školu i pre časa matematike razmenjujemo pitanja jesi učio, jesi se spremao znaš da Stanić- stari profesor matematike pita, izvodi na tablu. Oblast matematike složene jednačine, znači oblast koju da bi rešio zadatak moraš da naučiš napamet obrazac jer ne može drugačije da se reši. Aleksandar mi nekako u zajedničkom razgovoru svih nas drugara reče NISAM NI POGLEDAO.

Ulazimo u učionicu na tabli je već napisana jednačina od ivice do ivice table, naravno iz neke ruske zbirke sa takmičenja koju samo naš profesor ima kojom nas “prepada“ jer zna da nisi mogao da nađeš nigde taj zadatak da provežbaš X na četvrti Y na treći plus…

Počinje čas, profesor gleda po odeljenju na pola spuštenih naočara kao da traži žrtvu kao predator plen. Prolomi se učionicom: “Aleksandre, pred tablu“. Aca odlazi do table u levoj ruci drži sunđer u desnoj kredu gleda u niz i razmišlja. Profesor ga pogleda pa pogleda po nama. Nasmeši se šeretski pobednički gledajući u nas.

I kaže: ,,Šta je Aleksandre nisu naučio obrazac, a rekao sam da se nauči“, ajde piši obrazac koji je potreban da bi se rešio zadatak. Slika koje se i dan danas sećam je kao laserom osvetljena učionica zeleno-žućkastim dnevnim svetlom iz velikog crkvenog parka i  Aleksandar koji levom rukom drži savijenu desnu ruku u laktu u kojoj se nalazi kreda, kroz koju gleda i sam stoji pred tablom bez ikakvog izgleda da se izvuče iz situacije. Muk svi ćutimo i nemo posmatramo, a već pretpostavljamo šta će se desiti. U jednom trenutnu Aleksandar reče: “Ja bih pokušao ovu jednačinu da rasčlanim i rešim na jedan drugi lakši način.“

Profesor ne verujući šta čuje prozbori već skoro ljutito: “Ajde da vidimo i to čudo.“

U tom trenutku Aleksandar kreće da piše i priča naglas “Izvućićemo iz prvog člana x na kvadrat y na kvadrat plus…i tada kreće rapsodija uživo. Aleksandar piše nizove jedan ispod drugog sublimirajući i skraćivajući jednačinu i sve je više uprošćuje. Svi gledamo zbunjeno profesor zgranut već zaintrigiran, zainteresovano gleda i već svi gledamo na to kao na neku borbu Aleksandra samog protiv svih, protiv profesora, protiv sistema kako ne mora napamet… i polako svi već počinjemo da navijamo za njega da istraje do kraja.

Sećam se da je samo na kraju ostao neki prost izraz x-1 puta nešto jer je već sve skratio i ostali smo svi zgranuti. Profesor skoči pljesnu rukama, to ga nikad nisam video da radi samo tad i nikad više i reče: “Aleksandre idi na mesto evo ti 5 za kraj godine!“ Totalno oduševljenje, iz bezizlazne situacije kao feniks se diže i pobeđuje sam protiv svih ali znaj nije na platnu kina Prvi maj, već u stvarnosti!

To Vam je Aleksandar čovek koji rešava sve probleme na drugačiji, vanvremenski način. I u kompjutere, sajtove i prodaju me je on “uvukao“ i hvala mu na tome JER SAM ZAHVALJUJUĆI NJEMU I SAM SADA USPEŠAN. Mogao bih da Vam pišem knjigu šta je sve do sada sam uradio ali neću jer znam da bi se ljutio. Svi mi neki ostali koji se znamo smo dobili nekako nezasluženo neki finansijski start. Nekom su roditelji ostavili nekretnine, nekome firme, novac a on je sam od početka gradio svoj biznis, bukvalno jedini resurs mu je bila INTELIGENCIJA. Zato je najveći i drago mi je zbog toga i biću tu šta god mu zatreba!

Jasno Vam je da ne možemo biti svi kao Aleksandar, nemamo svi taj dar da od Klark Kenta novinara postanemo Supermen ali je super imati Aleksandra dostupnog DA VAM REŠI PROBLEM NA LAKŠI NAČIN!        

                                                                                         Nek nam je živ i zdrav Aca!

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *