#2 Sramežljiva starleta

Uvek je teško krenuti sa drugim tekstom na blogu. Prvi je uvek samo uvodni trebao bi da bude kao upoznavanje sa svrhom postojanja istog.

Sad treba da napišem nešto kao nije mi cilj da Vam nešto prodam da zaradim, ja sve ovo što radim zbog Vas besplatno. Nije tačno. Ovo radim prvenstveno da bih zaradio. Naravno ne očekujem odmah da mi platite, ali suština je uvek da svoje vreme trošim kako bi u bližoj ili daljoj budućnosti zaradio, bio poznat ili postao relevantan faktor poslovanja.

Tako treba da radite i Vi jer nema besplatnog ručka.

Ima onaj vic kada starleti trenutni finansijer kaže da mora da joj prizna kako je svo vreme lagao da nije oženjen i da nema dece, a u stvari je u braku i da ima decu… Ona ga zaustavi, nežno mu stavi prst na usne i prošapuće „Ljubavi, meni je važno samo to da si ti iskren“

Ne verujem u besplatan rad, prenošenje znanja i ostalog. Naravno da je svo znanje danas na netu dostupno i u načelu besplatno, ali meni je uvek namera da se valutira ili naplati svaki rad.

To savetujem i Vama. Svaku stvar koju radite pokušajte da joj unapred odredite vrednost jer ako toga nema onda nema suštine i razloga ZAŠTO NEŠTO RADITE.

Nemojte biti sramežljiva starleta koja ne zna šta želi, rešite odmah u kom pravcu želite da se krećete. Naravno planove menjajte u hodu ali fokus mora da postoji i da bude jasan.

pišem dalje ubrzano, jer sad je vreme…

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *