#3 Šta ja radim?

Prvo pravilo koje važi za mene je RADIM SAMO ONO ŠTO ZNAM

Da pojednostavim stvari. Stvarno sam najbolji u proizvodnji manjih uređaja za dimljenje, sušenje, dehidriranje mesa, ribe, slanine… za restorane, hotele male proizvodnje i domaćinstva.

Da ne pomislite da mislim da sam najpametniji, ne to ne mislim jer znam da to nisam. Ima pametnijih od mene 10 puta, inteligentnijih, boljih… mene ističe samo iskustvo koje imam. Broj neuspelih pokušaja da napravim tačno onakava uređaj kakav mi treba ili da pokušam da napravim proizvod za jelo kakav želim bilo da je odimljen, osušen ili nešto drugo.

Znam da niko drugi nije hteo, želeo ili se potrudio da to radi kao ja čuvajući svoj novac, vreme, znanje… Ja to sve nisam čuvao, nemilice sam trošio vreme na testiranje svega i svačega. Snaga grejača, oblik grejača, termostata, termometra na desetine hiljade evra „bačeno“ na testiranje je to što me odvaja da nisam kao drugi koji nešto pokušavaju.

Ako hoćete da uspete morate to da želite „do koske“. To ne znači da treba da rizikujete sve što imate, ili da se zadužujete suludo, ne ne mislim na to.

Treba napraviti dobar plan u kom smeru se krećete,a ako ne želite da trošite desetine godina da dođete do nečega, jednostavno angažujte profesionalca. I ja ih imam oko sebe za mnoge poslove koji mi trebaju i ne stidim se da to kažem, već se ponosim što su u toj proizvodnji samnom.

Angažujte profesionalca ili se borite sami to su dva puta. Ja sam za prvi ukoliko niste spremni za dugo čekanje na uspeh.

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *