#9 Zaposli se ODMAH SAD

Svi mi koji živimo u ovom delu sveta znamo pravilo više manje da je samo bitno imati posao. Niko i ne razmišlja previše da li je to dobar posao sa potencijalom, da li smo zadovoljni zaradom… samo čuvaj posao da ga ne izgubiš. Pa dobro i čuvaj ga dok ne nađeš bolji iskreno.

Nekada je na televiziji, a i sada uvek gostovao neki nasmejani baja … političar, biznismen uspešan po standardima… svi ga znaju, SVI ga obleću za posao u javnim službama. Igraju se igre, okreću telefoni, SVI TROŠE DRAGOCENO VREME, a on se hvali priča kako je još kao mali znao da će biti uspešan… Na kraju pitanja gledalaca i svi ga kao nešto pitaju, iznose svoje slučajeve pa na kraju ono standardno: Imam li pravo na zaposlenje? A on kaže „Naravno“ nasmeje se i kaže: Samo se javite. E ako od tog lika očekuješ posao boga mi na krivom si životnom putu jer taj lik i ne razmišlja o tebi, a savetujem ti da i ti ne razmišljaš o njemu. OKRENI SE TI SEBI.

Da bi mogao da budeš opušteniji u vezi posla, da ga nađeš ili se zaštitiš od njegovog eventualnog gubitka jedini je način da ti učiniš to opuštenijim. Kako pitaš se ti, da li da gledam sport nakon posla, film, neku omiljenu seriju na Pinku i svi kanali se zovu isto „ne troši svoje vreme“. Sve te njihove vizije i služe da ti nakon toga na poslu imaš opet stres i nerviranje jer oni ti i izazivaju stres tipa vidi kako ovaj ništa ne radi, a uživa fudbaler, glumac, pevač…

Najidealnije je da paralelno ,ako možeš,čitaš dobre knjige i nađeš još jedan svoj lični posao koji radiš nakon zvaničnog posla. To bi trebalo da bude nešto što te opušta, čini srećnim, voliš to da radiš. E to ti u stvari pomaže da se stvarno opustiš i da onaj prvi posao ili eventualni gubitak posla ne shvatiš tragično.

Tako sam i ja krenuo da radim ovo što sada radim da pravim male uređaje za dimljenje i sušenje. Iako sam komercijalista na terenu posle posla sam radio dodatno. Dimio sam meso i ribu, testirao uređaje čitao pametne knjige i sad nisam više pod stresom jer radim nešto što me ispunjava, a i donosi mi zaradu od koje mogu da živim opušteno.

Ti me sad pitaš pa kada je najbolje da se krene sa ovim dodatnim poslom, a ja ti kažem ODMAH jer najbolje je vreme za posao sada. Nije ti potrebno da nešto specijalno promišljaš samo kreni u nešto što te interesuje i put će te sam voditi, a garantujem da ćeš biti srećniji i opušteniji.

A kad opet vidiš onog koji treba da ti bude veza negde tamo… samo ćeš se nasmešti sebi jer ćeš znati da ti nije potreban

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *